Uitvaartbloemen kiezen

De begrafenisondernemer werkt samen met een vertrouwde florist zodat u via deze manier gemakkelijk uitvaartbloemen kan regelen. Ook nabestaanden en genodigden van de begrafenis kunnen bij de begrafenisondernemer terecht om hun uitvaartbloemen of grafstukken te bestellen. Om een bepaalde eenheid in de rouwbloemen te krijgen kan de familie de kleuren van het grafstuk op de rouwbrief vermelden of aangeven van welke bloemen de overledene hield.

 

Meestal worden uitvaartbloemen als teken van medeleven op voorhand naar de nabestaanden gestuurd, en niet op de dag van de uitvaart zelf. Vaak zal de begrafenisondernemer alle bloemen voor een uitvaart verzamelen en rangschikken rond de doodskist voor de begroeting en op de dag van de begrafenis.

 

Geschikte bloemen voor een uitvaart

Bloemen en hun kleuren dragen een bepaalde symboliek. Tegenwoordig is die symboliek minder uitgesproken en worden vaker uitvaartbloemen gekozen die een betekenis dragen voor de overledene en de nabestaanden.

 

Uw begrafenisondernemer kan u bijstaan in de keuze van de juiste bloemen voor een uitvaart. Vaak wordt ook een rouwkrans met een tekstboodschap op een lint voorzien.

 

Uitvaartcentra

Vind een begrafenisondernemer in uw buurt