Rouwdrukwerk

De begrafenisondernemer zorgt voor het rouwdrukwerk. Hij kijkt samen met de nabestaanden naar de opstelling, het ontwerp en de afwerking van het rouwdrukwerk. De begrafenisondernemer zal het rouwdrukwerk meestal zelf drukken ofwel werkt hij samen met een vaste drukker.

 

Over het algemeen bestaat het rouwdrukwerk bij een uitvaart uit een rouwbrief om het overlijden aan te kondigen en een rouwkaart om de nabestaanden als herdenking mee te geven.

 

Wat heb ik nodig voor het rouwdrukwerk? 

Belangrijk voor de begrafenisondernemer is het aantal rouwbrieven en rouwkaartjes dat gedrukt moet worden. Er is ook een adreslijst nodig van iedereen die u een rouwbrief wil sturen. Wenst u een foto van de overledene te gebruiken, ga dan alvast op zoek naar een goede foto.

 

  • Rouwbrief
    De rouwbrief is de brief waarmee u alle familie, nabestaanden, vrienden en kennissen op de hoogte brengt van het overlijden. De rouwbrief bevat informatie over het overlijden en de overledene, de familieleden die het overlijden melden en informatie over de uitvaartplechtigheid met eventuele wensen. Vaak wordt ook een foto van de overledene op de rouwbrief gedrukt.
 
  • Rouwkaart
    Na de uitvaartplechtigheid is het gebruikelijk om de aanwezigen een rouwkaart of bidprentje mee te geven. De rouwkaart bevat meestal een foto van de overledene op de voorzijde en informatie over het leven en overlijden met een gedichtje of rouwtekst op de binnen- of achterkant. Er zijn talloze mogelijkheden voor het ontwerp van de rouwkaart. Ook hier kan u rekenen op de begeleiding van uw begrafenisondernemer.

 

Inspiratie nodig voor op uw rouwdrukwerk? Bekijk de pagina rouwinspiratie

 

Uitvaartcentra

Vind een begrafenisondernemer in uw buurt