Leef! wil de dood bespreekbaar maken

Overzicht

De gedachte aan de dood roept vaak trieste en zware gevoelens bij ons op. Maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Een nieuw tv-programma met de titel Leef! wil aantonen dat je het thema van de dood ook anders kan benaderen. In deze docureeks gaat presentator James Cooke enkele dagen inwonen bij mensen die terminaal zijn om sterfelijkheid bespreekbaar te maken.

 

Steun en inspiratie

We kennen James Cooke vooral als flamboyante presentator, maar wat de meeste mensen niet weten, is dat hij buiten het oog van de camera’s al enkele jaren langsgaat op palliatieve afdelingen om daar met mensen te praten en hen te steunen. Het is ook vanuit deze ervaring dat Cooke het programma ‘Leef!’ heeft opgestart. Door mensen te volgen die terminaal zijn, wil hij enerzijds sterfelijkheid bespreekbaar maken, en anderzijds lotgenoten steun en inspiratie bieden.

 

Taboe doorbreken

De titel ‘Leef!’ werd bewust gekozen om aan te tonen dat je de dood ook anders kan benaderen. In het programma zal er gelachen worden en maakt James een laatste onvervulde wens waar. Hij gaat bewust inwonen bij de mensen die hij volgt om hen echt goed te leren kennen. Zo willen de programmamakers ons bewuster leren omgaan met terminale mensen en de reflex om de situatie te omzeilen ombuigen naar interesse en vragen zoals ‘Hoe voel je je?’ of ‘Kan ik iets voor je betekenen?’.

 

Deelnemen aan Leef!

Productiehuis Dedsit is momenteel nog op zoek naar mensen die terminaal zijn en willen meewerken aan het programma. Ken je iemand die terminaal ziek is of ben je zelf terminaal en wil je graag je verhaal delen? Dan is dit een kans om het taboe rond de dood te helpen doorbreken en samen met je familie een mooie ervaring te delen. Contacteer ons en we brengen je geheel vrijblijvend verder in contact met het productiehuis voor meer informatie.